Close

Wintersport vakantie in Frankrijk

Aangezien ik nog nooit op een wintersport vakantie ben geweest vond Lars het wel een leuk idee om een lang weekend met de kinderen naar de Vogezen te gaan. Het mag duidelijk zijn dat kou absoluut niet mijn ding is en ik dus volledig onvoorbereid en onzeker in de overvolle (ingepakt voor 5 weken i.p.v. 5 dagen…) Jeep stapte. De zes uur durende trip ging super vlot, met een Spotify playlist, kleine kadootjes en de ipad met spelletjes waren de monsters lekker zoet.

Ongelooflijk hoe snel je in een winter wonderland kunt staan. Wat was het leuk, Ik ben nog steeds geen fan van kou, maar wel van sneeuwpret. Voor de volgende keer staan wat snowboard lessen gepland voor nu was sleeën meer dan genoeg.

Camping Les Bouleaux
Bij aankomst werden wij door de eigenaar en eigenaresse vriendelijke ontvangen. Na een korte uitleg over de mogelijkheden wat er allemaal te doen is werden wij naar ons chalet gebracht. Volgens Phyllis haar Anna(frozen) huisje. De chalet is voorzien van alle gemakken. Twee ruime slaapkamers, fijne badkamer en de keuken heeft alles om zelf lekker te koken.

Op de camping zit een verwarmd en overdekt zwembad. Daarnaast konden wij ook gebruik maken van de spa. Heerlijke massages en even tot rust komen in de hammam. Dat hebben wij niet gedaan, omdat we Phyllis en Caleb natuurlijk niet alleen kunnen laten. Het restaurant op de camping is ook het enige restaurant in het dorpje Ranspach. Wij hebben daar de laatste avond genoten van het eten en een lekker wijntje uit de regio.

Meer info over de camping, klik hier

Le Markstein
Op 15 km vanaf de camping ligt de piste Le Markstein. De tocht naar boven is alleen al de moeite waard, wat een uitzicht. Eenmaal boven op de piste hebben wij een slee gehuurd en gingen met volle vaart naar beneden. Phyllis en Caleb vonden het geweldig.

Mulhouse Zoo
Elke dag de piste op was voor de kids ook niet te doen, dus besloten wij een dagje naar de dierentuin te gaan. Mulhouse Zoo ligt ongeveer op 30 min afstand vanaf de camping. Een van de mooiste dierentuinen waar wij zijn geweest. Midden in een heuvelachtig gebied, dus trek wel goede schoenen aan als je er heen gaat. Wij konden meemaken hoe de ijsberen te eten kregen. Geweldig om zulke grote beesten van zo dichtbij te zien.

Meer info: www.zoo-mulhouse.com

Wij willen de eigenaar en eigenaresse bedanken voor hun gastvrijheid. Wat een lieve mensen.

* Onze outfits zijn van O’neilll, www.oneill.com

Zie hieronder foto’s en een kort filmpje van de trip:

IMG_6450 IMG_6439 IMG_6426

IMG_6323 IMG_6361 IMG_6336 IMG_6565 IMG_6572 IMG_6610 IMG_6599

 

Submit a comment